Otpočeo kurs Veštine upravljanja karijerom na fakultetima

Prošle nedelje je otpočeo sa realizacijom kurs Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu „Veštine upravljanja karijerom“ za studente Geografskog, Farmaceutskog i Tehničkog fakulteta u Boru.

Na Geografskom fakultetu, trideset studenata ovog fakulteta imaće priliku da narednih mesec i po dana pohađa ovaj jedinstveni kurs na Univerzitetu u Beogradu čiji je cilj da studente osnaži i pripremi za naredne karijerne korake u pravcu sveta rada.

Početak kursa je obeležilo obraćanje prodekanke za nauku prof. Snežane Đurđić koja je istakla da je Geografskom fakultetu održavanje ovog kursa izuzetno značajno jer predstavlja odličnu dopunu onim znanjima i veštinama koje studenti stiču na fakultetu i doprinosi boljoj zapošljivosti njihovih studenata. Dejana Lazić, direktor Centra za razvoj karijere, istakla je benefite uključivanja studenata u ovakve aktivnosti, važnost razvoja proaktivnog stava i rada na sopstvenom usavršavanju.

Uvodno predavanje održale su prof. Aleksandra Pejatović i Dubravka Mihajlović sa Odeljenja za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta. Predavanje je bilo prilika da se studenti upoznaju sa savremenim konceptom karijere, dominantnim teorijama karijernog razvoja, ali i da, kroz različite vežbe, promisle o svojim ličnim shvatanjima karijere. U narednim susretima, studenti će se baviti istraživanjem vlastitih potencijala (interesovanja, motivacije, vrednosti, veština), tehnikama donošenja odluka, postavljanja ciljeva, strategijama predstavljanja poslodavcu i aktivnog traženja posla.

Paralelno sa Geografskim, kurs se ovog semestra realizuje na Moodle e-learning platformi za studente Farmaceutskog i Tehničkog fakulteta u Boru. Na Farmaceutskom fakultetu kurs se realizuje treću godinu za redom, a ove godine je upisan rekordan broj polaznika.

Kurs je uz pomoć saradnika sa fakulteta kreirao i vodi Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu. Od 2015. do sada, osam fakulteta Univerziteta u Beogradu se uključilo u realizaciju ovog fakultativnog kursa koji studentima donosi dodatne ESPB bodove i upis u dodatak diplomi. Detaljnije informacije potražite na http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

16 − 7 =