PRVA IZBORNA SEDNICA KLUBA PROFESORA EMERITUSA UNIVERZITETA U NOVOM SADU

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 21. marta 2018. godine održana je prva izborna sednica Kluba profesora emeritusa Univerziteta u Novom Sadu.

Klub profesora emeritusa Univerziteta u Novom Sadu osnovan je odlukom Saveta Univerziteta 9. juna 2016. godine, kao organizovan oblik udruživanja profesora emeritusa i učešća u različitim oblicima akademskog rada. Klub je prvo univerzitetsko udruženje profesora emeritusa u akademskom prostoru Srbije.

Na sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu održanoj 7. decembra 2017. godine donet je Pravilnik o organizaciji i radu Kluba profesora emeritus, čime su se stekli uslovi za organizovanje prve izborne sednice Kluba.

Osnovni ciljevi Kluba su doprinos u oblasti razvoja nastave i nauke na Univerzitetu, usmerenog na multidisciplinarnost i interdisciplinarnost, negovanje akademskih vrednosti i etičkih principa, te afirmacija rezultata obrazovnog, naučnog i umetničkog rada u akademskoj i široj zajednici.

U proteklom desetogodišnjem periodu u ovo prestižno zvanje izabrano je ukupno 42 redovna profesora Univerziteta u Novom Sadu, sa prepoznatljivim rezultatima na nacionalnom i međunarodnom nivou, koji obuhvataju sve obrazovno-naučno/umetničke oblasti rada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

3 × four =