Sve informacije na jednom mestu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je otvorio Informativni centar fondacije Tempus u Beogradu u prisustvu direktorke za inovaciju, međunarodnu saradnju i sport u Direktoratu Evropske komisije za obrazovanje i kulturu, Antoanete Angelove-Krasteve.

Otvaranje informativnog centra koji na jednom mestu objedinjuje informacije o obrazovnim projektima, mobilnosti studenata i nastavnika, i temama u vezi sa karijernim vođenjem predstavlja još jedan od koraka koji vode unapređenju sistema obrazovanja, rekao je Šarčević i dodao da kroz proces približavanja Evropskoj uniji i zahvaljujući nastojanjima Ministarstva, kao i aktivnostima Fondacije Tempus koja sprovodi ovaj program u našoj zemlji, otvara se sve više mogućnosti za obrazovne ustanove da učestvuju u programu Erazmus+.

Info centar će omogućiti svim zainteresovanim predstavnicima škola, visokoškolskih ustanova, omladinskim i ostalim ustanovama i organizacijama da na jednom mestu, bez zakazivanja, dobiju sve potrebne informacije u vezi sa obrazovanjem u Srbiji i Evropi, kao i programom Evropske unije Erazmus +.

Sve više mogućnosti ne postoji samo za obrazovne institucije , već i za svakog pojedinca u obrazovnom sistemu, te tako od ove godine , pored razmene studenata i nastavnog osoblja visokoškolskih ustanova imamo mogućnost za stručna usavršavanja nastavnika u inostranstvu, a polako se otvaraju mogućnosti i za učenike, rekao je ministar Šarčević.

Zainteresovani će, između ostalog, moći da dobiju informacije o mogućnostima za stipendiranu mobilnost (razmene), volonterske programe i omladinske razmene, podršku u procesu prijavljivanja u vezi sa pravilima programa Erazmus+ i CEEPUS i njihovim procedurama i sl. Za one koji se interesuju za najveći program Evropske unije – Erazmus +, u info centru će moći da čuju opšte informacije o programu, procedurama, kao i rokovima za podnošenje projektnih prijava.

Pojedinci iz svih sfera obrazovanja će u Info centru moći da se informišu o aktivnostima Fondacije Tempus: konferencijama, seminarima, obukama, vebinarima, info danima itd. Zainteresovani za karijerno vođenje i savetovanje će moći da se upoznaju sa neophodnim resursima i dobiju informativni materijal iz ove oblasti, kao i da se informišu o važnim aspektima pri izboru zanimanja ili upisu škole/fakulteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

5 − 2 =